ASP@sia

L'annuaire du Spectacle


Een database over de geschiedenis van Belgische Franstalige podiumkunsten


ASP@sia (Active Server Page - Spectacle Internet Archives) is een zoekmachine van de Archives et Musée de la Littérature. Het doel is - zonder exhaustief te willen zijn - een breed historisch overzicht van de podiumkunsten in de Franse Gemeenschap van België te bieden.

ASP@sia is de opvolger van het Jaarboek van Podiumkunsten. Voor elk seizoen beschrijft de databank de producties die gecreëerd en/of opgevoerd werden in Franstalig België. Er is extra informatie over de professionele instellingen (gezelschappen, theaterzalen en festivals) alsook een overzicht van de artistieke loopbanen van de personen.

Voortdurend herzien en zeer compleet vanaf 1990 tot heden, wordt de databank nog steeds verrijkt voor de vroegere perioden, met de bedoeling tot de 20ste en 19de eeuw terug te gaan.

De verschillende deelgebieden zijn theater, kinder- en jeugdtheater, actietheater, dans, opera, circus, straattheater...

Een samenwerking werd ontwikkeld met talrijke theaters en gezelschappen uit Brussel en Wallonië. Zij nemen actief deel door het invoeren van hun eigen archiefgegevens. In ruil beschikken ze over een deel van ASP@sia op hun website dat alleen hun eigen producties toont.

Geavanceerd zoeken
Geavanceerd zoeken op auteurs, regisseurs, acteurs, seizoenen, theaters, gezelschappen, steden,...

 

Map

© Copyright 2011 - Archives & Musée de la Littérature | All rights reserved